2017-ben is az iPhone 7 Plus a leggyorsabb okostelefon

Az alábbi videóban összemérték az iPhone 7 Plus-t a Samsung Galaxy S8-cal, a Google Pixellel, az LG G6-tal, és BBK 3T-vel.

Az Apple egyik legnagyobb lépéselőnye a többi gyártóval szemben, hogy saját maga fejleszti a készülékein futó szoftvert is. Ezért a jelenleg használt A10 Fusion processzornak köszönhetően az iPhone 7 Plus a leggyorsabb okostelefon. Nincs benne 6GB memória, 8 magos processzor, csupán az iOS illetve az alkalmazások megfelelő szintű optimalizálása a fejlesztők által, ami gyorsabbá teszi a készüléket. EverythingApplePro videója rámutat, hogy ez bizony nem elhanyagolható dolog.
 
 
A videó nem csak az alkalmazások megnyitását mutatta meg, hanem ha egy appba vissza szeretnénk térni, akkor az Androidnál ez közel kétszer akkora időt jelent, mint iOS-en. Az is kiderül, hogy sajnos a Google Pixel a legrosszabb androidos készülék a fenti videóból, ha a felső kategóriát nézzük.
 

Geekbench 4

 
Érdemes megnézni az alábbi száraz adatokat is, mert ezek alapján nem kellene ennyire elhúznia a mezőnytől az iPhone 7-nek. Jóformán a Galaxy S8 gyorsabb is, ha a processzor magok dolgoznak, de ez nem látszik a fenti videóban. Érdekesebb azonban az AnTuTu 3D-s tesztje, amiben látható, hogy az Apple nem csak száraz számolásban, hanem a 3D-s megjelenítésben is vezeti a mezőnyt.