BREAKING NEWS! TÉNYLEG MA HAJNALBAN FORINTOS LETT AZ ÁRUHÁZ

Az Apple nemrég kezdte el tájékoztatni fejlesztőket, miszerint Magyarországon az euró helyett 7-10 napon belül átvált a rendszer forintra.

 
Ez azt jelenti, hogy a jelenleg 0,99 avagy 1,09 eurós alkalmazások mostantól 349Ft-ba kerülnek, valamint a legolcsóbb alkalmazást, vagy alkalmazáson belüli fizetést a fejlesztő 99Ft-ra tudja beárazni, ami mondhatni a 0,49 eurónak felel meg. Például a "Plague Inc." nevű játék korábbi ára 0,99 euró, átváltva 312 forint, viszont a csere után leugrott 199 forintra, ez esetben olcsóbban juthatunk most hozzá pár app-hoz, játékhoz. Az Apple Music családi csomag esetén is megleptek minket egy 200 forintos kedvezménnyel. Néhány esetben viszont tapasztalható 20-30 forintos emelkedés a régebbi árhoz képest. Az Apple szavához hűen hamar megcsinálta az átállást, nézzetek körbe, hátha találtok ti is egy-két jó vételt az App Store-ban.
 
A lenti táblázatból könnyedén kisakkozható, hogy mennyibe fognak kerülni a már megszokott euró összegek. Ahogy fent írtam, 349Ft lehet az 1,09 eurós app, de például egy 9,99 eurós alkalmazásért már 3290Ft-ot fizethetünk majd. A képen látható lenti jobb alsó táblázatban azonban alternatív összegekkel is találkozhatunk, így érdekes lesz majd, hogy forintban fogja kiírni az App Store az összegeket.
 
Üdvözöljük!
Tájékoztatjuk, hogy a magyarországi App Store-ban, iTunes Store-ban, iBooks Store-ban, Apple Musicon és iCloud-tárhelyen jelenleg alkalmazott euró deviza hamarosan forintra változik.
 
A devizamódosítást követően az előrendelések és az előfizetések magyar forintban kerülnek kiszámlázásra, és a meglévő iTunes-ajándékegyenlegek is az új helyi devizában jelennek meg.
 
Kérjük, hogy az első adandó alkalommal váltsa be ajándékegyenlegeit. A devizaátváltás során problémákat tapasztalhat az áruházi kredit megtekintése, felhasználása vagy beváltása terén.
 
További információért vegye fel a kapcsolatot az Apple Támogatással.
 
Üdvözlettel:
Apple