Így nézhet ki a státuszsáv és a főgomb az új iPhone-on

Az óra a bal felső sarokba kerül, a főgomb pedig egy vékony, gesztus-vezérelt sáv lesz a képernyő alján.
A Bloombergtől Mark Gurman megbízható informátorokra hivatkozva hozta le legújabb feltáró cikkét, melyben arról írnak, hogy az iOS és az alkalmazások hogyan alkalmazkodnak az iPhone 8 kijelzőjéhez.

https://twitter.com/stroughtonsmith/status/902978400637345794/photo/1

Korábbi iOS-ekben a státuszsáv 20 képpontot vett el az alkalmazásoktól a kijelző tetejétől számítva, a kijelző alatt pedig egy főgomb volt az eszközön, mely megnyomása visszavitt a főképernyőre.
Az iPhone 8-on jó pár dolog változni fog. A státuszsáv 30 képpont magas lesz, az óra középről balra csúszik, ezzel átlökve a térerőt és a mobilkapcsolat típusjelzőt az akkumulátor mellé a jobb oldalra.
Ez persze nem lesz minden helyzetben így, a státuszsáv alkalmazkodni fog az aktív alkalmazáshoz és a felhasználó által folytatott tevékenységhez.
Az Apple mérnökei állítólag a státuszsáv megmaradt széleit belső körökben füleknek hívja.

https://twitter.com/stroughtonsmith/status/902853355126624257/photo/1

Miután a státuszsáv már nem 20 képpont magas lesz, alapértelmezésben a főgombot helyettesítő sáv lesz olyan magas. A lap így ír a sáv funkcionalitásáról:
”A képernyő alján egy vékony, szoftveres sáv lesz a főgomb helyén. A kijelző közepéről felhúzva feloldja majd az eszközt. Amikor egy alkalmazáson belül vagy, egy hasonló gesztus az alkalmazásváltót hozza be. Az alkalmazásváltótól tovább húzva pedig visszaléptet a rendszer a főképernyőre. A jelenlegi tesztelés alatt álló animáció összehúzza ekkor az alkalmazást az ikonjába. Az alkalmazásváltó egymás melletti kártyákból áll és nem egymást fedőkből, mint a többi iPhone-on.”
A főgombot helyettesítő sáv felett furcsán hatna az iPhone széltől szélig érő Dockja a főképernyőn, ezért az lekerekített széleket kap, mint az iPades Dock iOS 11 alatt.

A Bloomberg nem csak a szoftverről írt, hanem az új iPhone hardveréről is. A lap megerősítette a korábbi híreket, miszerint az iPhone 8 kijelzője 2,5 D-s lesz, pont mint az iPhone 6 óta minden új iPhone-nak (az SE kivételével persze) és körülötte egy rozsdamentes acél keret lesz.
Neked tetszene egy gesztus-vezérelt főgomb és egy kettévágott státuszsáv?

Forrás: www.beszeljukmac.com