Az iOS 10.3 jelentheti az iPhone 5 és 5c szoftveres támogatásának végét

Sok iOS használó számára kellemetlen időszak a tavaszi, mivel nagyjából ekkor derülnek ki, mely eszközök támogatják a leendő iOS verziókat és melyek nem.

Az iOS 10.3 érkezésével új értesítő üzenetet kapunk, ha egy 32bites alkalmazást töltünk le az App Store-ból, miszerint keressünk alternatívát, mert hamarosan nem tudunk ilyen alkalmazásokat használni.
Ez valószínűleg azt jelenti, hogy az iOS 11 már csak a 64bites alkalmazásokat engedi majd futtatni, ami jó hír az újabb készülékek tulajdonosainak, hisz hatékonyabban futnak az appok, viszont rossz az ilyen architektúrát nem támogató eszközök tulajdonosainak.
A napokban megjelent iOS 10.3 támogatja még az ilyen eszközöket, mint:
iPhone 5, iPhone 5c
4. generációs iPad
viszont a fejlesztők számára elérhető iOS 10.3.2-es szoftverből nincs elérhető verzió ezen eszközök számára. Ez persze nem azt jelenti, hogy ezek az eszközök kimaradnak majd a frissítésből, hisz várhatóan csak hibajavításokat tartalmaz majd, mégis érdekes, hogy nem adott ki 32bites eszközök számára béta verziót a cég. Remélhetőleg ez még a későbbiekben meg fog történni.
Az iPhone 5-öt, 2012 szeptemberében mutatták be, mellyel ismét megreformálták az okostelefonok piacának dizájnját. A mai napig kiváló készülék, melynek ha le is áll idén a szoftveres támogatása, még sokáig megbízható társa lesz tulajdonosa számára.
Az Apple szoftveres támogatása továbbra is jónak mondható, hisz aligha találunk a piacon olyan gyártót, aki öt évig ilyen szinten támogatja készülékét.
Az, hogy mely szoftver lesz az utolsó ezen eszközök számára majd június elején tudjuk meg, mikor is az Apple bemutatja az iOS 11-et.