Itt az iPhone 8 sziluettje

Az Apple ügyesen kiszivárogtatta az iPhone 8 sziluettjét a HomePod operációs rendszerével.
Az Apple a hétvégén feltöltötte nyilvános szervereire a HomePod operációs rendszerének 11.0.2 béta verzióját, a lelkes fejlesztők és visszafejtők pedig azonnal neki is estek.
 
Rengeteg érdekességet találtak, de a legmegdöbbentőbb az egy képfájl, amit itt láthatsz.
Ha olvastál már legalább egy iPhone 8 pletykát, akkor tudhattad, hogy az Apple ilyesmin dolgozik, de most végre hivatalos megerősítést is kaptunk. A rendszerben lévő fájlok alapján az új telefon kódneve D22 a cégen belül.
A sziluett azonban csak annyit erősít meg, hogy a kijelző az egész előlapot befedi majd és a hangszóró/érzékelők/kamera egy félszigeten helyezkedik el. Az igazi izgalmakat a HomePod firmware BiometricKit-jében találták.
 
 
 
Ezek a FaceDetect függvényhívások arcfelismerésre utalnak, vagyis az Apple valamilyen módon arcfelismerést fog építeni a következő iPhone-ba.
 
A kódok részletesebb elemzése kiderítette, hogy az Apple infravörös fényeket fog használni az érzékelésre, nem pedig hagyományos kamerát. Szakértők szerint így nehezebb lesz majd 3D makettel vagy fotóval átverni az azonosítást.
Az arcfelismerés kódneve a rendszeren belül Pearl ID, de az Apple valószínűleg Face ID-nek fogja hívni a funkciót a végfelhasználók irányába.
Te örülsz, hogy az Apple ilyen formájú telefont dob idén ősszel a piacra arcfelismeréssel?